*Ik wil me graag even voorstellen*

Ik ben afkomstig uit de verpleging en het onderwijs. Ik heb altijd met hart en ziel gewerkt aan de ontwikkeling van de mens, in het begin gericht op het verschil tussen gezond en ziek. Hieruit ontstond een enorme nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt of juist weer stil legt op de weg van ziek naar gezond en omgekeerd.

Ik had er geen idee van dat mijn leven zich op deze manier zou ontwikkelen naar het geven van cursussen en therapie. Nog minder kon ik toen vermoeden dat het doorgeven van kennis zo op mijn lijf geschreven is. Kennis en methoden integreer ik met gevoel, ervaring en intuïtie. Tijdens mijn opleidingen en workshops, nodig ik deelnemers uit hetzelfde te doen.

Voor mij is kennis slechts belangrijk in zoverre het ons een handvat biedt om een cliënt in zijn proces te ondersteunen en te helpen zijn onbewuste inhoud bewust te maken. De werkelijke verandering echter komt mijns inziens tot stand door de bereidheid tot ‘creatieve betrokkenheid'. Deze creatieve betrokkenheid wordt gevormd door een origineel en spontaan horen van de therapeut en openheid van de cliënt. Tijdens de verbinding die hierdoor tot stand komt vindt mijns inziens de werkelijke heling plaats.

Mijn trainingstijl staat voor luisteren, analyseren, confronteren en enthousiasmeren. Dit alles gebeurt met veel humor. Zo laat ik mensen kennis maken met de beste versie van zichzelf.

Mijn favoriet motto komt van de Maori's: Richt je gezicht naar de zon, dan vallen alle schaduwen achter je!

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Tot snel!

Els van Wiel